Κινητοποιήσεις στο Εκουαδόρ Ενάντια στην Κυβέρνηση Κορρέα

Την περασμένη Πέμπτη, οργανώσεις άνοιξαν σε εθνικό επίπεδο ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων, ενάντια στην κυβέρνηση του Rafael Correa.
Τα μέτωπα που επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους ήταν η Συνομοσπονδία Αυτόχθονων Εθνικοτήτων του Εκουαδόρ (Conaie), το Ενιαία Μέτωπο Εργαζομένων (FUT), η Συνομοσπονδία των Ενωμένων Ταξικών Οργανώσεων του Εκουαδόρ (Cedocut) και το Λαϊκό Μέτωπο (FT), μεταξύ άλλων οργανώσεων.

Ο Jorge Herrera, ο πρόεδρος του Conaie, δήλωσε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ότι αυτή η κινητοποίηση στοχεύει ενάντια στην κυβερνητική πρόταση για το Νόμο Semillas, την ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας, τις νέες υποθέσεις διαφθοράς και τον εξορυκτική οικονομία, που βασίζεται στην εκμετάλλευση των ορυκτών πόρων και του πετρελαίου.

Από την πλευρά του, ο συνδικαλιστικός ηγέτης της Cedocut, Mesías Tatamuez, επίσης κάλεσε τους πολίτες του Εκουαδόρ να συμμετάσχουν στη διαδήλωση, ενάντια στην υψηλό κόστος ζωής και στην απουσία ευκαιριών.

Αντιστοίχως, ο Luis Rueda, του Λαϊκού Μετώπου της Loja, είπε πως το κάλεσμα θα είναι στην πλατεία San Sebastián για να περπατήσουν σε όλους τους μεγάλους δρόμους της πόλης ενάντια στην Κυβέρνηση και τη διοίκηση του Δήμου της Loja.

«Θέλουμε να καταγγείλουμε τα έκτροπα της εθνικής κυβέρνησης και του εκπροσώπου της στο Δήμο της Loja, σε σχέση με τις διώξεις των εμπόρων. Αυτή η κινητοποίηση είναι μία αντίθεση απέναντι στην κατάχρηση της εξουσίας που λαμβάνει χώρα στην πόλη μας», δήλωσε ο Rueda.

Πηγή: El Universo

Εκτύπωση άρθρου