Αντιπαράθεση Μοράλες και Αλμάγρο για την υπόθεση Μεδίνα

Φωτογραφία από Wikimedia Commons

Έντονη υπήρξε η αντίδραση της βολιβιανής ηγεσίας στην απόφαση του γενικού γραμματέα της Οργάνωσης Αμερικανικών Κρατών (ΟΕΑ), Λουίς Αλμάγρο, να εγκρίνει την παρουσία παρατηρητή του οργανισμού στην δίκη που διέταξε η εισαγγελία της Βολιβίας ενάντια στον Σαμουέλ Δορία Μεδίνα, πρώην υπουργό και έναν από τους βασικούς διεκδικητές της προεδρίας από πλευράς αντιπολίτευσης στις ερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές ο Μεδίνα κατηγορείται για παράνομη μεταφορά 21 εκατομμυρίων δολαρίων διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας σε ιδιωτικό ίδρυμα με την επωνυμία Funda-Pro. Ο Μεδίνα έχει κατηγορηθεί επίσης από τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου για παραβίαση καθήκοντος και οικονομικές παρατυπίες.

Κατά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου και είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Αλμάγρο, ο Μεδίνα υποστήριξε ότι η δίωξη έχει πολιτικά κίνητρα και ότι δεν πρόκειται να τον «εκφοβίσουν».

Από την πλευράς του ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, σε αναρτήσεις του στο twitter κατηγόρησε τον πρόεδρο της OEA για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, αποικιοκρατική συμπεριφορά και σύμπλευση με τη διαφθορά.

Με πληροφορίες από La Razon και Nodal

Εκτύπωση άρθρου