Ενρίκε Σάντος Ντισέπολο: Ο αρλεκίνος του τανγκό

Πληθωρική προσωπικότητα και μια από της εμβληματικότερες φιγούρες του τανγκό, ο Ενρίκε Σάντος Ντισέπολο άφησε το δικό του στίγμα στο πολιτιστικό στερέωμα της Αργεντινής το πρώτο μισό του 20ου αιώνα.

Περισσότερα

Αργεντινή: Εντείνονται οι Πιέσεις για Απελευθέρωση της Μιλάγρο Σάλα

Η δίωξή της φαίνεται να εμφορείται από πολιτικά κίνητρα, με στόχο την κάμψη των κινηματικών αντιδράσεων εν όψει του φιλόδοξου σχεδίου μεταρρυθμίσεων στο πεδίο της προνοιακής πολιτικής που σχεδιάζει η κυβέρνηση Μάκρι.

Περισσότερα

Η Αργεντινή του Μάκρι: To νέο πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού

Η PRO ήδη όρισε ένα υπουργικό συμβούλιο αποτελούμενο απο διευθυντικά στελέχη με στόχο τη διεύθυνση του Κράτους σαν να ήταν απλώς μια καπιταλιστική επιχείρηση. Οι ανθρωποί τους υφαίνουν με γρήγορους ρυθμούς συμμαχίες προκειμένου να διασφαλίσουν τον έλεγχο τόσο του Κοινοβουλίου όσο και της Δικαιοσύνης.

Περισσότερα

Noelia, η Πρώτη Δασκάλα με Σύνδρομο Down στην Αργεντινή

«Δίπλα στα παιδιά νιώθω πάντα όμορφα. Οι γονείς τους με αγαπάνε, ενώ οι άλλες δασκάλες και οι διευθύντριες του νηπιαγωγείου είναι απίστευτες».

Περισσότερα

#Ni Una Menos: Το Αντριλίκι Σκοτώνει

Χιλιάδες γυναικών βγήκαν στους δρόμους να φωνάξουν ενάντια σε όλες τις μορφές βίας που δέχονται στο δρόμο, στο σπίτι, στη δουλειά με αφορμή το βιασμό της Λουσία.

Περισσότερα

Οι Γυναίκες Εργαζόμενες του Μετρό στο Buenos Aires Απεργούν Ενάντια στο «Αντριλίκι»

Ο ομαδικός βιασμός της Lucia Perez στην Αργεντινή, έχει πυροδοτήσει τεράστιες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Περισσότερα