Μια ιστορία Αυτοοργάνωσης και Αξιοπρέπειας

Στην Επαρχία του Michoacán στο Μεξικο τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται ένα πολύ όμορφο και δύσκολο κοινωνικό πείραμα. Η αρχή έγινε

Περισσότερα

Ένα ριζοσπαστικό Πανεπιστήμιο: Το Πανεπιστήμιο της Γης

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στην Αλάνα . Της Κρίστη Πετροπούλου Το Πανεπιστήμιο της Γης, στην Τσιάπας, είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης

Περισσότερα

Μεξικό: η μάχη κατά του gentrification με τις ευλογίες…της Santa Mari la Juaricua

Στην Πόλη του Μεξικό οι ιθαγενείς κινητοποιούνται κατά του gentrification με έναν μάλλον παράδοξο τρόπο.

Περισσότερα

Μερικές σκέψεις γύρω από την πρόταση των Ζαπατίστας

Το θέμα είναι ότι οι Ζαπατίστας αρνούνται την εκδοχή της κατάληψης της εξουσίας από κάποιον φορέα επαναστατικής ιδεολογίας, ο οποίος θα αναλάβει τον μετατροπή των αστικών θεσμών διακυβέρνησης σε επαναστατικούς, και προτείνουν -αντίστροφα- την άμεση δημιουργία επαναστατικών δομών διακυβέρνησης για την κατάληψη της εξουσίας.

Περισσότερα

Από την ποιητική του ζαπατιστικού κινήματος στην ποιητική των κινημάτων πόλης και περιφέρειας. Παραδείγματα από το Μεξικό και την Ελλάδα.

«…Τώρα υπάρχει κάτι που δεν υπήρχε πριν ή που εμείς δεν καταφέρναμε να δούμε. Υπάρχει μια δημιουργική οργή. Μια οργή που ζωγραφίζει ήδη όλα τα χρώματα των δρόμων, των από κάτω και αριστερά στις πέντε ηπείρους…» (ΕΖLN, 2009)

Περισσότερα

O Πρόεδρος του Μεξικό δεν θα επισκεφθεί «ακόμα» την Ουάσινκγτον, αλλά ο Trump σύντομα θα επισκεφθεί το Μεξικό. 

Ο Γραμματέας Εξωτερικών Σχέσεων,Luis Videgaray, ανακοίνωσε ότι θα αναβληθεί για την ώρα η επίσκεψη του Προέδρου Enrique Peña Nieto στην Ουάσινγκτον, στην οποία σκόπευε να συναντηθεί με τον ομόλογό του Donald Trump.

Περισσότερα

Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και του Μεξικό Αναστέλλουν τις Δημόσιες Δηλώσεις για το Τείχος

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Μεξικό, οι δύο Πρόεδροι έχουν αναθέσει στις ομάδες τους να συνεχίσουν τον διάλογο για να ενδυναμωθούν οι μεταξύ τους σχέσεις.

Περισσότερα

Ιθαγενής Γυναίκα η Υποψήφια του EZLN για την Προεδρία του Μεξικό

“Να μην μας μπερδεύουν, δεν προσπαθούμε να συναγωνιστούμε με αυτούς γιατί δεν είμαστε ίδιοι, δεν είμαστε οι ψεύτικες και διεστραμμένες τους υποσχέσεις.”

Περισσότερα

Ο Πόλεμος των Ναρκωτικών στο Μεξικό φτάνει στην 10η επέτειο του.

Ελάχιστα φαίνεται να έχει βελτιωθεί η κατάσταση, μία δεκαετία μετά την έναρξη ενός πολέμου ο οποίος ευθύνεται για χιλιάδες θύματα.

Περισσότερα

Οι Εθνικές Ομάδες ΗΠΑ και Μεξικό Φωτογραφίζονται Μαζί Στέλνοντας Μήνυμα στον Τραμπ

Οι εθνικές ποδοσφαιρικές ομάδες του Μεξικό και των ΗΠΑ αγνόησαν το πρωτόκολλο το βράδυ της Παρασκευής και πόζαραν μαζί για μία ομαδική φωτογραφία ως μία ένδειξη ενότητας, την ώρα που ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Donald Trump απειλεί να χωρίσει τα δύο έθνη.

Περισσότερα

  • 1 2