Μια κριτική στην μπολιβαριανή επανάσταση

Του Κωνσταντίνου Ζαφείρη Η Βενεζουέλα, μια χώρα που κανείς δεν θα είχε ακούσει γι’ αυτήν τίποτα πριν 25 χρόνια, για

Περισσότερα

Ανθρώπινη Ανάπτυξη και Ταξική Πάλη στη Λαϊκή Οικονομία της Βενεζουέλας: To Παράδοξο του «Σοσιαλισμού του Εικοστού Πρώτου Αιώνα» [μέρος β’]

Δημοσιεύουμε το δεύτερο μέρος του επιστημονικού άρθρου «Ανθρώπινη Ανάπτυξη και Ταξική Πάλη στη Λαϊκή Οικονομία της Βενεζουέλας: To Παράδοξο του

Περισσότερα

Ένα νέο πρόγραμμα εγκαινιάζεται στο Πανεπιστήμιο της Νικαράγουα αφιερωμένο στον Τσάβες

To κυβερνών κόμμα στη Νικαράγουα FSLN (Sandinista National Liberation Front), ξεκινά ένα καινούργιο πρόγραμμα στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο το οποίο είναι αφιερωμένο στον πρώην ηγέτη της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες.

Περισσότερα

Έκθεση Εικαστικών Τεχνών “Μια Άλλη Ματιά στη Βενεζουέλα”

Η δουλειά της Aurora Douros είναι το αποτέλεσμα συνεχών αναζητήσεων και η εικόνα που εισπράττει το κοινό βλέποντας την έκθεσή της είναι η εικόνα της προσωπικής Ιθάκης της καλλιτέχνιδος, μιας Ιθάκης που φυλάει μέσα της και που την συντροφεύει σε όλες τις πτυχές της ζωής της.

Περισσότερα

Αποπέμφθηκε η Βενεζουέλα από τη MERCOSUR

Η Υπουργός Εξωτερικών,Ντέλσι Ροντρίγκες, χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως «πραξικόπημα».

Περισσότερα

Έκθεση Εικαστικών Τεχνών: Ζωγραφική της Λατινικής Αμερικής

Η έκθεση “Ζωγραφική της Λατινικής Αμερικής” έχει ως στόχο να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα της περιοχής.

Περισσότερα

Για Παρέμβαση στα Εσωτερικά της Καταγγέλλει η Βενεζουέλα τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών

Έντονη υπήρξε η αντίδραση της βενεζολάνικης αντιπροσωπείας στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών, μετά από την έγκριση από το Διαρκές Συμβούλιο του οργανισμού ψηφίσματος που αφορά την πορεία των διαβουλεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης Μαδούρο και του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού Mesa de la Unidad (MUD).

Περισσότερα

Ανθρώπινη Ανάπτυξη και Ταξική Πάλη στη Λαϊκή Οικονομία της Βενεζουέλας: To Παράδοξο του “Σοσιαλισμού του Εικοστού Πρώτου Αιώνα” [μέρος α’]

Το πρώτο μέρος από το κείμενο του Manuel Larrabure, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό Historical Materialism.

Περισσότερα

Θετική για την Κυβέρνηση η Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το Δημοψήφισμα

Υπό πίεση η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, όσον αφορά το ζήτημα του ανακλητικού δημοψηφίσματος.

Περισσότερα

Μεγάλες Αντικυβερνητικές Διαδηλώσεις και Ένας Νεκρός στη Βενεζουέλα

Τραυματίστηκαν, επίσης, 89 άτομα, ενώ σύμφωνα με την υπεύθυνη εισαγγελέα, Λουίζα Ορτέγκα Ντίαζ, έγιναν περισσότερες από 97 συλλήψεις.

Περισσότερα

  • 1 2