Εκδήλωση Αλληλεγγύης των λαών Γκουαρανί-Καϊόβα με τον Λάντιο Βερόν

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου στις 20:00, ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος Nosotros διοργανώνει εκδήλωση αλληλεγγύης με τον Λάντιο Βερόν, εκπρόσωπο της συνέλευσης των λαών Γκουαρανί-Καϊόβα της Βραζιλίας.

Διαβάστε παρακάτω το σχετικό Δελτίο Τύπου:

Ο αγώνας των ιθαγενών λαών για τη γη τους είναι αγώνας για ζωή,
είναι και δικός μας αγώνας.

Αλληλεγγύη στους ΓΚΟΥΑΡΑΝΙ-ΚΑΪΟΒΑ!

Γκουαρανί-Καϊοβά: ένας ακόμα ιθαγενής λαός που συνεχίζει τον αιώνιο αγώνα των ιθαγενών για τη γη τους, για την αξιοπρέπειά τους, για τη ζωή τους.

Από την Παπούα-Νέα Γουϊνέα έως την Αφρική, έως το Μεξικό και όλη τη Λατινική Αμερική οι ιθαγενείς λαοί εξεγείρονται ενάντια σε ότι αντιπροσωπεύει την ουσία του καπιταλισμού: ενάντια στην κουλτούρα του ατομικισμού, ενάντια στη λογική της ανάπτυξης και της συσσώρευσης πλούτου, ενάντια στην ιδέα της “προόδου”, ενάντια στην ατομική ιδιοκτησία.

Οι Γκουαρανί-Καϊοβά της Βραζιλίας είναι μέρος αυτού του αγώνα. Διωγμένοι και από αυτή την ελάχιστη γη που τους απέμενε, αναγκασμένοι απο την βουλιμική αδηφαγία των πολυεθνικών να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης στις παρυφές των δρόμων, ξεκινούν από το 2000 τον αγώνα για ανακατάληψη της γης τους. Πληρώνουν βαρύ τίμημα: δολοφονίες, βιασμοί, βασανιστήρια, φυλακές είναι η καθημερινότητά τους.

Ο εκπρόσωπός τους, Λάντιο Βερόν, βρίσκεται στην Ελλάδα στα πλαίσια μιας εξάμηνης περιοδείας (στις χώρες της Ευρώπης) που ζητά να σπάσει το φράγμα της σιωπής και να κινητοποιήσει την αλληλεγγύη των κινημάτων σε έναν αγώνα που είναι αγώνας για ζωή λαών που αντιστέκονται στο θάνατο που τους επιβάλλει ένα σύστημα άπληστο για κέρδος.
Δεν είναι υπερβολή, δεν είναι ένα σύνθημα, στην Ελλάδα του σήμερα να πούμε ότι ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας.

Δεν είναι υπερβολή, δεν είναι ένα σύνθημα, να πούμε ότι ο αγώνας τους -και ο αγώνας όλων των ιθαγενών λαών- είναι αγώνας για την ανθρωπότητα. Για μια άλλη ανθρωπότητα: με δικαιοσύνη, ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ δεν είναι ένα σύνθημα, είναι ο σύμμαχος στον αγώνα μας για την ανθρωπότητα!

Εκτύπωση άρθρου