Έκθεση Εικαστικών Τεχνών “Μια Άλλη Ματιά στη Βενεζουέλα”

Μια εξαιρετικά πρωτότυπη έκθεση διοργανώνει από την Τρίτη 24 Ιανουαρίου η πρεσβεία της Βενεζουέλας. Προσπαθώντας να παρουσιάσει με “Μια άλλη ματιά” τη χώρα με την τόσο μεγάλη πολιτιστική και πολιτική ιστορία, η πρεσβεία φιλοξενεί στον πολιτιστικό χώρο «Φρανσίσκο ντε Μιράντα» τα έργα της Aurora Douros. Μέσα από τις τοπιογραφίες και τα κοσμήματα που θα εκτίθενται στο χώρο , το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή τόσο με τα τοπία όσο και με την ίδια τη φύση της χώρας, καθώς όλα τα κοσμήματα που θα φιλοξενούνται στο χώρο της έκθεσης είναι φτιαγμένα από λίθους και πολύτιμες πέτρες που βρίσκει κανείς στα πιο απομακρυσμένα σημεία της Βενεζουέλας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017 και θα είναι ανοιχτή Δευτέρα με Παρασκευή από τις 9.00 μέχρι τις 17.00.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου της Πρεσβείας της Βενεζουέλας έχει ως εξής:

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2017. Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στις 19.30, εγκαινιάζεται η έκθεση «Μια άλλη ματιά στη Βενεζουέλα», στον πολιτιστικό χώρο «Φρανσίσκο ντε Μιράντα», στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Χάρητος 6, Κολωνάκι. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2017, από τις 09.00 μέχρι τις 17.00, Δευτέρα έως Παρασκευή.

Η έκθεση Πλαστικών Τεχνών «Μια άλλη ματιά στη Βενεζουέλα» έχει ως στόχο να αναδείξει στο ελληνικό κοινό την ομορφιά και τη φύση της Βενεζουέλας. H Βενεζουελάνα καλλιτέχνιδα, Aurora Douros, η οποία ζει εκτός της πατρίδος της τα τελευταία 30 χρόνια, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και καταλήγοντας στην Ελλάδα όπου ζει από το 1995, έχει φυλάξει από την παιδική της ηλικία και την πρώτη της νιότη τις εικόνες της χώρας της και προσπαθεί να τις αποτυπώσει στα έργα ζωγραφικής της και στα κοσμήματα που σχεδιάζει.

Η ζωγραφική της είναι εμφανώς επηρεασμένη από τα τοπία της Βενεζουέλας, ενώ για τα κοσμήματά της χρησιμοποιεί λίθους και πολύτιμες πέτρες που βρίσκει κανείς στα πιο απομακρυσμένα σημεία της Βενεζουέλας, όπως κόκκινο ίασπις, χρυσό, ασήμι, κεχριμπάρι, χαλαζία, πέρλες, αμέθυστο,  το «μάτι του γερακιού», φίλντισι, λαβραδορίτη, διαμάντι, αχάτη και κοράλλια. Η δουλειά της Aurora Douros είναι το αποτέλεσμα συνεχών αναζητήσεων και η εικόνα που εισπράττει το κοινό βλέποντας την έκθεσή της είναι η εικόνα της προσωπικής Ιθάκης της καλλιτέχνιδος, μιας Ιθάκης που φυλάει μέσα της και που την συντροφεύει σε όλες τις πτυχές της ζωής της.

Με αυτόν τον τρόπο, το κοινό μπορεί να ταξιδέψει στη Βενεζουέλα μέσω των επτά έργων τοπιογραφίας, που συμβολίζουν  την ενέργεια και το φυσικό  πλούτο  της χώρας, όπως οι καταρράκτες Angel Falls, το Jasper Creek και το Αρχιπέλαγος Los Roques, ένα μεταλλικό γλυπτό από ίασπι,   τρείς κορμούς με Πετρογλυφικά από το έμβλημα της Γουιάνα, «στοιχειώδης δημιουργία», και που αντιπροσωπεύει την εξέλιξη ενός από τους αρχαιότερους πολιτισμούς του κόσμου, και τέλος εννέα κοσμήματα κατασκευασμένα από πολύτιμους λίθους της Βενεζουέλας.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, έχει την τιμή να προσκαλέσει όλο το ελληνικό κοινό, τις αρχές, τη Βενεζουελάνικη και λατινοαμερικάνικη κοινότητα, συγγραφείς, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, φίλους της Βενεζουέλας καθώς και το ευρύτερο κοινό, προκειμένου να γνωρίσει από κοντά τα εκπληκτικά τοπία και τις φυσικές ομορφιές της Βενεζουέλας.

 

 

*Η φωτογραφία αποτελεί την πρόσκληση της έκθεσης

Εκτύπωση άρθρου