Έκθεση Εικαστικών Τεχνών: Ζωγραφική της Λατινικής Αμερικής

dsc_0156

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν χθες τα εγκαίνια της έκθεσης «Ζωγραφική της Λατινικής Αμερικής», μία πρωτοβουλία που φιλοξενείται στην Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και στηρίζεται από όλες τις διαπιστευμένες πρεσβείες των λατινοαμερικάνικων χωρών στην Αθήνα.

Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας είναι η σύνδεση του ελληνικού κοινού με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Νότιας Αμερικής, αλλά και η παρουσίαση του έργου διακεκριμένων καλλιτεχνών της περιοχής. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου του 2017.

dsc_0163

Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα:

«Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 19.30, εγκαινιάζεται η Έκθεση Εικαστικών Τεχνών: «Ζωγραφική Λατινικής Αμερικής», η οποία θα φιλοξενηθεί στον πολιτιστικό χώρο «Francisco de Miranda», που βρίσκεται στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, στη Χάρητος 6 Κολωνάκι. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2017, 9.00 – 17:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Η έκθεση “Ζωγραφική της Λατινικής Αμερικής”, έχει ως στόχο να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα της Λατινικής Αμερικής.  Με αυτή την ευκαιρία, τα έργα μεγάλης φήμης καλλιτεχνών, όπως της JacquelineRosenberg από το Moura-Schinas της Βραζιλίας, της Juana Page από την Αργεντινή, του Jorge Cabieses-Valdes από τη Χιλή, του Francisco Rojas Miramontes από το Μεξικό, του Roberto Vergara από τον Παναμά, του Pedro Caballero από το  Περού, της Estela Carballo από την Ουρουγουάη και  του Pedro Leon Zapata από τη Βενεζουέλα, εκτίθενται όλα μαζί σε ενιαίο χώρο για να προσφέρουν ένα μοναδικό μείγμα ρεαλισμού, αφαίρεσης και ζωγραφικού μανιερισμού, που αποτελείται από τα διαφορετικά καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, που μπορεί να προσφέρει η Λατινική Αμερική.

Παρόλο που προέρχονται από την ίδια ήπειρο και μοιράζονται πολλά πολιτιστικά στοιχεία, κάθε χώρα έχει τη δική της ιδιοσυγκρασία, που αντανακλάται σε κάθε ένα από τα έργα ζωγραφικής της.  Αυτή η έκθεση, δείχνει ένα μεγάλο φάσμα των επιρροών και των ποικίλων  καλλιτεχνικών αναζητήσεων, παρουσιάζοντας την πλούσια και ευρεία πολυπολιτισμικότητα της σύγχρονης τέχνης στη Λατινική Αμερική.

Γι αυτό το λόγο, ο επισκέπτης της έκθεσης θα μπορέσει να απολαύσει διάφορα έργα από το μαγικό ρεαλισμό μέχρι το σουρεαλισμό, από θαλασσογραφίες μέχρι τα ζωντανά χρώματα της Λατινικής Αμερικής, μεταξύ άλλων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα έργα αυτά δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα σε μια έκθεση που για πρώτη φορά προσπαθεί να εκθέσει τους πιο ελπιδοφόρους καλλιτέχνες και τις πιο δυναμικές εικαστικές τάσεις στη Λατινική Αμερική, κάτω από μία στέγη.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, έχει την τιμή να προσκαλέσει όλο το ελληνικό κοινό, τις αρχές, τη βενεζουελάνικη και λατινοαμερικάνικη κοινότητα, συγγραφείς, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, φίλους της Βενεζουέλας καθώς και το ευρύτερο κοινό, προκειμένου να γνωρίσει την τέχνη και τον πολιτισμό αυτού του μαγικού μωσαϊκού που συνθέτουν οι χώρες της Λατινικής Αμερικής».

Εκτύπωση άρθρου