Ένα νέο πρόγραμμα εγκαινιάζεται στο Πανεπιστήμιο της Νικαράγουα αφιερωμένο στον Τσάβες

Φωτογραφία: PSUV

To κυβερνών κόμμα στη Νικαράγουα FSLN (Sandinista National Liberation Front), ξεκινά ένα καινούργιο πρόγραμμα στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο το οποίο είναι αφιερωμένο στον πρώην ηγέτη της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες.

Το πρόγραμμα, που έχει δανειστεί το όνομα του από τον ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης, θα ξεκινήσει σήμερα, Παρασκευή, δύο ημέρες πριν από τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από το θάνατό του.

«Οι φοιτητές θα διδάσκονται τη σκέψη του, την κληρονομιά του, την πρακτική του και, κυρίως, το δρόμο που χάραξε ο ο Ούγκο Τσάβες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νικαράγουα και ηγέτης του FSLN, Ροσάριο Μουρίγιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Prensa Latina».

Ο σοσιαλισμός, ο μπολιβαριανισμός, η θεωρία της απελευθέρωσης, η ιστορία των αφρο-ιθαγενών και η ιστορία της απο-αποικιοποίησης είναι μερικά από τα θέματα που θα μελετήσουν οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα. Θα συνεργαστούν, επίσης, με ακαδημαϊκούς από πανεπιστήμια της Βενεζουέλας και της Κεντρικής Αμερικής για project που σχετίζονται με την ολοκλήρωση της Λατινικής Αμερικής.

Η Νικαράγουα δεν είναι η μοναδική χώρα της κεντρικής Αμερικής που θα τιμήσει την κληρονομιά του Τσάβες μέσω της εκπαίδευσης.

Την Τετάρτη, το κυβερνών κόμμα του Ελ Σαλβαδόρ, FMLN (Farabundo Marti National Liberation Front), ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος του πανεπιστημίου που θα τιμήσει τον Ούγκο Τσάβες και τον επαναστάτη Σαφίκ Χαντάλ.

Ο Χαντάλ, ο οποίος υπήρξε στενός φίλος του Ούγκο Τσάβες, ήταν συνιδρυτής του FMLN το 1980 και απελευθέρωσε διάφορα τμήματα της χώρας κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στο Ελ Σαλβαδόρ. Ο Χαντάλ, συνέβαλε στην νομιμοποίηση του FMLN, ως ενός σοσιαλιστικού κόμματος στη χώρα.

«Σκοπός μας είναι να αλλάξουμε τη χώρα, όχι μόνο μέσω της μελέτης του έργου των Τσάβες και Σαφίκ, αλλά και μέσω της ενδυνάμωσης των θετικών συναισθημάτων απέναντι στην κληρονομιά που άφησαν πίσω αυτοί οι σπουδαίοι πολιτικοί», σημείωσε το πρέσβης της Βενεζουέλας στο Ελ Σαλβαδόρ, Νόρα Ουρίμπε, στην Prensa Latina.

Καi to FSLN αλλά και το FMLN, έχουν υποστηρίξει πολλάκις την Μπολιβαριανή Επανάσταση τη Βενεζουέλα, ήδη από το 1999.

Πηγή: Telesur

Εκτύπωση άρθρου