Επιδείνωση της Ψυχικής Υγείας του El Chapo, Σύμφωνα με το Δικηγόρο του

Φωτογραφία από Wikimedia Commons

Ενώ περιμένει την έκδοσή του στις ΗΠΑ, ο Μεξικανός βαρώνος των ναρκωτικών Joaquin «El Chapo» Guzman υποφέρει από διαταραχές μνήμης και η ψυχική του υγεία επιβαρύνεται μέσα στην απομόνωση, όπως είπε ο δικηγόρος του την Παρασκευή.
Ο δικηγόρος Jose Refugio Rodriguez επιβεβαίωσε ότι «El Chapo» παρακολουθεί φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπίσει το ζήτημα, αλλά η δόση του πρόσφατα μειώθηκε. Σύμφωνα με τον Rodriguez, αυτό έχει προκαλέσει στον αρχηγό του καρτέλ ναρκωτικών στη Sinaloa, πολύ άγχος και κατάθλιψη.
Ανακαλώντας μία πρόσφατη συζήτηση μεταξύ τους, ο Rodriguez εξήγησε πώς ο «El Chapo» του είπε ότι θέλει να του κάνει δύο σημαντικές ερωτήσεις, αλλά «όταν ξεκίνησε…το μυαλό του κόλλησε».

Ο δικηγόρος είπε ότι ο Guzman είχε ζητήσει εκτίμηση από έναν ψυχίατρο, έτσι ώστε να αναλυθούν οι συνέπειες της απομόνωσης. Ο αρχηγός του καρτέλ ναρκωτικών είπε επίσης στον Rodriguez ότι του έχει απαγορευτεί η πρόσβαση στην αυλή της φυλακής, ενώ παλιότερα είχε.

O El Chapo απέδρασε δύο φορές από τη φυλακή και ήταν φυγάς μέχρι τις 8 Ιανουαρίου του 2016, όταν συνελήφθη στο Los Mochis της Sinaloa.

Η διαδικασία της έκδοσης του Guzman βρίσκεται σε εξέλιξη και πιθανότατα θα δικαστεί στις ΗΠΑ μέχρι τις αρχές του επόμενου χρόνου. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Guzman ισχυρίζονται ότι ο πελάτης τους αρνείται να εκδοθεί, γιατί αν παραδοθεί στις ΗΠΑ δεν θα ξαναδεί ποτέ την οικογένειά του.

Πηγή: Telesur

Εκτύπωση άρθρου