Οι Εθνικές Ομάδες ΗΠΑ και Μεξικό Φωτογραφίζονται Μαζί Στέλνοντας Μήνυμα στον Τραμπ

Φωτογραφία από το AFP via Telesur 

Το Μεξικό κέρδισε στον προκριματικό αγώνα του Παγκόσμιου Κυπέλλου την εθνική ομάδα των ΗΠΑ με σκορ  2-1.

Οι εθνικές ποδοσφαιρικές ομάδες του Μεξικό και των ΗΠΑ αγνόησαν το πρωτόκολλο το βράδυ της Παρασκευής και πόζαραν μαζί για μία ομαδική φωτογραφία ως μία ένδειξη ενότητας, την ώρα που ο  νεοεκλεγείς πρόεδρος Donald Trump απειλεί να χωρίσει τα δύο έθνη.

Κανονικά, οι ποδοσφαιρικές ομάδες φωτογραφίζονται χωριστά πριν το παιχνίδι, αλλά αυτή τη φορά οι παίχτες αποφάσισαν να ποζάρουν μαζί για να αμφισβητήσουν την απόφαση του Trump, δηλαδή τη χρηματοδότηση -από το ίδιο το Μεξικό- ενός τείχους που θα χωρίζει τις δύο χώρες και θα κρατάει τους μετανάστες μακρυά.

Ο Μεξικανός επιθετικός Oribe Peralta έγραψε στο τουίτερ μετά τον αγώνα· «Κανένα τείχος δεν μας σταματά», αν και φαίνεται ότι τώρα η δημοσίευση έχει διαγραφεί από το λογαριασμό του.

Το Μεξικό κέρδισε τον αγώνα, που φιλοξενούνταν στο Ohio,  με τελικό σκορ το 2-1 και θα ταξιδέψει στον Παναμά την Τρίτη για τον επόμενο αγώνα. Η ομάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση του πίνακα με τον πέμπτο γύρο των προκριματικών.

Τα αμφιλεγόμενα σχόλια του Trump σε σχέση με τους Μεξικανούς μετανάστες, τους οποίους αποκάλεσε «βιαστές», οδήγησαν στην κατακραυγή του Μεξικανού Προέδρου Enrique Peña Nieto, αφού τον προσκάλεσε στο Μεξικό κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα.

H Υπουργός Εξωτερικών του Μεξικό την Τετάρτη δήλωσε ότι η κυβέρνησή της δεν θα πληρώσει για κανένα τείχος στα σύνορα με τις ΗΠΑ, αλλά ότι φιλοδοξεί να διατηρήσει μία στενή σχέση με το μεγαλύτερό της εμπορικό εταίρο.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Trump υποσχέθηκε επίσης ότι θα καταργήσει τη νεοφιλελεύθερη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (ΝAFTA).

Πηγή: TeleSUR

Εκτύπωση άρθρου