Η Marta Harnecker στο Συνέδριο «150 Υears Karl Marx’s “Capital”» στο Ζάππειο

Η εμβληματική προσωπικότητα της λατινοαμερικάνικης αριστεράς Marta Harnecker θα βρεθεί στην Αθήνα , στα πλαίσια του Συνεδρίου «150 years Karl Marx’s “Capital”»του περιοδικού «Θέσεις». Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 15 Ιανουαρίου στο Olympia Hall στο Ζάππειο και από τις 11πμ μέχρι τις 12.30 μμ θα μιλήσει στο συνέδριο με θέμα «How to read Capital today. Lessons from Latin America» («Πώς να διαβάσουμε το “Κεφάλαιο” σήμερα. Μαθήματα από τη Λατινική Αμερική»).

Η Μάρτα Χάρνεκερ γεννήθηκε στη Χιλή και επηρεάστηκε ήδη από τη δεκαετία του ’60 από το έργο του Γάλλου μαρξιστή φιλοσόφου Λουί Αλτουσέρ. Η βάθος της σκέψη της αποτυπώνεται σε δύο μνημειώδη έργα της: στο «Βασικές έννοιες του Ιστορικού Υλισμού» και στο«Πραγματοποιώντας το Αδύνατο: Η Αριστερά στο κατώφλι του 21ου αιώνα».
Η Χιλιανή μαρξίστρια, παρακολούθησε από κοντά και κατέγραψε όλα τα κοινωνικά και πολιτικά εγχειρήματα που έλαβαν χώρα κατά το δεύτερο μισό του 20ου και στην αυγή του 21ου αιώνα στη Λατινική Αμερική.
Με πνεύμα κριτικό και ισορροπώντας ανάμεσα στο ρεαλισμό και την ουτοπία, συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της μαρξιστικής σκέψης παγκοσμίως.
Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.
*Η φωτογραφία αποτελεί την αφίσα του Συνεδρίου
Εκτύπωση άρθρου