Ο Μοράλες ζητά από το Μεξικό να στρέψει το βλέμμα του στο Νότο για να επιτευχθεί η ενότητα

Ο Πρόεδρος της Βολιβίας,Evo Morales, ζήτησε χθες από το Μεξικό να στρέψει το βλέμμα του προς το νότο για να οικοδομηθεί η ενότητα ανάμεσα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής στη βάση μιας κοινής πολιτιστικής ταυτότητας.

“Κάνω έκκληση στα αδέρφια μας, στους Μεξικανούς, να κοιτάξουν προς το νότο, για να χτίσουμε όλοι μαζί την ενότητα στη βάση των κοινών πολιτιστικών μας χαρακτηριστικών”, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter.

H έκκληση του Morales ήρθε σαν απάντηση στην ανακοίνωση του Enrique Peña Nieto, του μεξικανού Προέδρου, για την ακύρωση του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, όπου θα συναντούσε τον ομόλογό του, Donald Trump.

“Σήμερα ενημερωθήκαμε στο Λευκό Οίκο ότι (ο Πρόεδρος των ΗΠΑ) δεν θα παραστεί στη συνάντηση”, ενημέρωσε ο Peña Nieto μέσω του Twitter.

O Trump είχε προηγουμένως απειλήσει ότι θα ακύρωνε αυτή τη συνάντηση, αν το Μεξικό δεν δεχόταν να πληρώσει το τείχος που η κυβέρνησή των ΗΠΑ θέλει να χτίσει στα σύνορα για να μπλοκάρει τις μεταναστευτικές ροές.

“Λυπάμαι για την απόφαση των ΗΠΑ να συνεχίσουν την κατασκευή ενός τείχους που αντί να μας ενώνει, θα μας χωρίζει (…) Το έχω πει και θα το ξαναπώ: Το Μεξικό δεν θα πληρώσει για κανένα τείχος”, είπε ο μεξικανός ηγέτης.

Πηγή: Pagina Siete

Εκτύπωση άρθρου