Οικονομία

Βραζιλία: Επιθετικές Κινήσεις Τεμέρ στο Πεδίο της Οικονομίας

Πλήθος κοινωνικών κινημάτων και βουλευτών της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την οργή τους για τις προωθούμενες αλλαγές τις οποίες ο Φίλιπ Άλστον, επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε, χαρακτήρισε την περασμένη Παρασκευή ως «ένα ακραίο μέτρο που στερείται κοινωνικής ευαισθησίας».

Περισσότερα

Αποπέμφθηκε η Βενεζουέλα από τη MERCOSUR

Η Υπουργός Εξωτερικών,Ντέλσι Ροντρίγκες, χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως «πραξικόπημα».

Περισσότερα

Οι ΗΠΑ Διατηρούν το Εμπάργκο Κατά της Κούβας

Παρ’ ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, ανακοίνωσε το τέλος των εμπορικών περιορισμών, είναι ακόμα παράνομο για τις αμερικάνικες εταιρίες να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Κούβα.

Περισσότερα

Ανθρώπινη Ανάπτυξη και Ταξική Πάλη στη Λαϊκή Οικονομία της Βενεζουέλας: To Παράδοξο του “Σοσιαλισμού του Εικοστού Πρώτου Αιώνα” [μέρος α’]

Το πρώτο μέρος από το κείμενο του Manuel Larrabure, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό Historical Materialism.

Περισσότερα

Ένα εκατομμύριο δολάρια το πλήγμα στη Βολιβία από το κλείσιμο των τελωνείων στη Χιλή

Χιλιανοί τελωνειακοί απεργούν μαζί με τους συναδέλφους τους της Υπηρεσίας Γεωργίας και Κτηνοτροφίας (SAG) διεκδικώντας αύξηση των μισθών τους και την παροχή μπόνους.

Περισσότερα

Μεγάλη Πτώση στη Δημοτικότητα της Χιλιανής Προέδρου, Michelle Bachelet

Η πτώση της τιμής του χαλκού και η ακόλουθη υπογραφή ενός αυστηρού προϋπολογισμού “ρίχνουν” στο 15% τη δημοτικότητα της Προέδρου.

Περισσότερα

Σύναψη Διμερούς Συμφωνίας μεταξύ Βενεζουέλας και Κίνας

Η Βενεζουέλα επιβεβαίωσε την Τρίτη, 4/10/2016, το προχώρημα της «Κοινωνικο-οικονομικής Συνεργασίας» με την Κίνα.

Περισσότερα

Η Βραζιλία Ετοιμάζεται να Θεσμοποιήσει το Νεοφιλελευθερισμό για τα Επόμενα 20 Χρόνια

Με μία κίνηση δίχως προηγούμενο, η κυβέρνηση Τemer προχωράει σε μία συνταγματική αλλαγή που θα εξασφαλίσει τον περιορισμό της κοινωνικής πρόνοιας για τα επόμενα 20 χρόνια.

Περισσότερα