Μεταφράσεις

Ανθρώπινη Ανάπτυξη και Ταξική Πάλη στη Λαϊκή Οικονομία της Βενεζουέλας: To Παράδοξο του «Σοσιαλισμού του Εικοστού Πρώτου Αιώνα» [μέρος β’]

Δημοσιεύουμε το δεύτερο μέρος του επιστημονικού άρθρου «Ανθρώπινη Ανάπτυξη και Ταξική Πάλη στη Λαϊκή Οικονομία της Βενεζουέλας: To Παράδοξο του

Περισσότερα

Η Αργεντινή του Μάκρι: To νέο πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού

Η PRO ήδη όρισε ένα υπουργικό συμβούλιο αποτελούμενο απο διευθυντικά στελέχη με στόχο τη διεύθυνση του Κράτους σαν να ήταν απλώς μια καπιταλιστική επιχείρηση. Οι ανθρωποί τους υφαίνουν με γρήγορους ρυθμούς συμμαχίες προκειμένου να διασφαλίσουν τον έλεγχο τόσο του Κοινοβουλίου όσο και της Δικαιοσύνης.

Περισσότερα

Ignacio Ramonet: Ο Φιντέλ που γνώρισα

Η Κουβανική Επανάσταση, της οποίας ο Φιντέλ Κάστρο ήταν εμπνευστής, θεωρητικός και ηγέτης, συνεχίζει σήμερα, χάρη στα επιτεύγματα της και παρά τις ελλείψεις της, να αποτελεί σημαντική αναφορά για εκατομμύρια απόκληρους του πλανήτη.

Περισσότερα

Χιλή: Οι Δημοτικές Εκλογές της Υπερ-Αποχής

Η Χιλή έχει ήδη ζήσει περιόδους πολύ χαμηλής συμμετοχής, συγκεκριμένα μεταξύ 1925 και 1958, χρόνια στα οποία οι ψηφοφόροι δεν ξεπέρασαν ποτέ το 35% της απογραφής.

Περισσότερα

Ανθρώπινη Ανάπτυξη και Ταξική Πάλη στη Λαϊκή Οικονομία της Βενεζουέλας: To Παράδοξο του “Σοσιαλισμού του Εικοστού Πρώτου Αιώνα” [μέρος α’]

Το πρώτο μέρος από το κείμενο του Manuel Larrabure, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό Historical Materialism.

Περισσότερα

Τι Απέγινε Η «Ροζ Παλίρροια»;

Οι κυβερνήσεις της «ρoζ παλίρροιας» στη Λατινική Αμερική αμφισβητούν το νεοφιλελευθερισμό και την αμερικανική ηγεμονία, αλλά αφήνουν ανέπαφο το βασικό οικοδόμημα του καπιταλισμού.

Περισσότερα

Υπερασπίζοντας το όραμα του Chávez

Η γραφειοκρατία των τσαβιστών προδίδει την κληρονομιά του Chavez, αλλά τα κινήματα της Μπολιβαριανής επανάστασης μπορούν να συνεχίσουν τον αγώνα.

Περισσότερα