Πολιτική

H Κούβα καταγγέλει τις χώρες που στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις στο πρότυπο των ΗΠΑ

H σοσιαλιστική κυβέρνηση της Κούβας άσκησε κριτική στις χώρες που χρηματοδοτούν, εξοπλίζουν και προωθούν εξτρεμιστικές οργανώσεις παγκοσμίως, στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Περισσότερα

Βραζιλία: δικαστής ζητά τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος

Ένας από τους δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας, σχολίασε την πολιτική της χώρας γύρω από τα ναρκωτικά και υποστήριξε ότι η νομιμοποίηση της μαριχουάνας θα βοηθούσε στην εξάλειψη της εκτεταμένης βίας και στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

Περισσότερα

Εκουαδόρ: Ο ηγέτης της δεξιάς αντιπολίτευσης υπόσχεται να ανακαλέσει την παροχή ασύλου στον Assange

O Guillermo Lasso, πρώην τραπεζίτης και ηγέτης της δεξιάς αντιπολίτευσης στο Εκουαδόρ δήλωσε ότι θα ανακαλέσει το άσυλο που έχει παρασχεθεί στον Julian Assange από το 2012.

Περισσότερα

O Πρόεδρος του Μεξικό δεν θα επισκεφθεί «ακόμα» την Ουάσινκγτον, αλλά ο Trump σύντομα θα επισκεφθεί το Μεξικό. 

Ο Γραμματέας Εξωτερικών Σχέσεων,Luis Videgaray, ανακοίνωσε ότι θα αναβληθεί για την ώρα η επίσκεψη του Προέδρου Enrique Peña Nieto στην Ουάσινγκτον, στην οποία σκόπευε να συναντηθεί με τον ομόλογό του Donald Trump.

Περισσότερα

Ο Μοράλες ζητά από το Μεξικό να στρέψει το βλέμμα του στο Νότο για να επιτευχθεί η ενότητα

Ο Πρόεδρος της Βολιβίας,Evo Morales, ζήτησε χθες από το Μεξικό να στρέψει το βλέμμα του προς το νότο για να οικοδομηθεί η ενότητα ανάμεσα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής στη βάση μιας κοινής πολιτιστικής ταυτότητας.

Περισσότερα

Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και του Μεξικό Αναστέλλουν τις Δημόσιες Δηλώσεις για το Τείχος

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Μεξικό, οι δύο Πρόεδροι έχουν αναθέσει στις ομάδες τους να συνεχίσουν τον διάλογο για να ενδυναμωθούν οι μεταξύ τους σχέσεις.

Περισσότερα

Η Marta Harnecker στο Συνέδριο «150 Υears Karl Marx’s “Capital”» στο Ζάππειο

Η Χιλιανή μαρξίστρια, παρακολούθησε από κοντά και κατέγραψε όλα τα κοινωνικά και πολιτικά εγχειρήματα που έλαβαν χώρα κατά το δεύτερο μισό του 20ου και στην αυγή του 21ου αιώνα στη Λατινική Αμερική.

Περισσότερα

Ιθαγενής Γυναίκα η Υποψήφια του EZLN για την Προεδρία του Μεξικό

“Να μην μας μπερδεύουν, δεν προσπαθούμε να συναγωνιστούμε με αυτούς γιατί δεν είμαστε ίδιοι, δεν είμαστε οι ψεύτικες και διεστραμμένες τους υποσχέσεις.”

Περισσότερα

Βολιβία: Υποψήφιος και το 2019 ο Μοράλες

Στο συνέδριο του κυβερνώντος M.A.S (Movimiento Al Socialismo) που έλαβε χώρα μεταξύ 15 και 17 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε ότι ο Έβο Μοράλες θα είναι εκ νέου υποψήφιος του κινήματος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Περισσότερα

Βραζιλία: Επιθετικές Κινήσεις Τεμέρ στο Πεδίο της Οικονομίας

Πλήθος κοινωνικών κινημάτων και βουλευτών της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την οργή τους για τις προωθούμενες αλλαγές τις οποίες ο Φίλιπ Άλστον, επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε, χαρακτήρισε την περασμένη Παρασκευή ως «ένα ακραίο μέτρο που στερείται κοινωνικής ευαισθησίας».

Περισσότερα

  • 1 2 4