Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και του Μεξικό Αναστέλλουν τις Δημόσιες Δηλώσεις για το Τείχος

Ο Enrique Peña Nieto και ο Donald Trump, συμφώνησαν να αναστείλουν τις δημόσιες δηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί σε σχέση με το τείχος που θα χωρίζει τις δύο χώρες.

Επιπλέον, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Μεξικό, οι δύο Πρόεδροι έχουν αναθέσει στις ομάδες τους να συνεχίσουν τον διάλογο για να ενδυναμωθούν οι μεταξύ τους σχέσεις.

“Όσον αφορά την πληρωμή του τείχους, και οι δύο Πρόεδροι αναγνωρίζουν τις προφανείς διαφωνίες πάνω σε αυτό το ευαίσθητο θέμα και συμφώνησαν να λύσουν αυτές τις διαφορές ως μέρος μιας συνολικότερης συζήτησης για τις πτυχές της διμερούς σχέσης τους

“Οι Πρόεδροι μέχρι στιγμής έχουν συμφωνήσει να μην μιλήσουν δημοσίως για αυτό το αμφιλεγόμενο θέμα”, δήλωσε η μεξικανική κυβέρνηση μετά την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Peña Nieto και του Trump, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Επεσήμανε, επίσης, ότι ο δύο ηγέτες είχαν μία “εποικοδομητική και δημιουργική” συζήτηση για τη σχέση των δύο χωρών και ότι συζητήθηκε ακόμη το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικό και η ανάγκη συνεργασίας των δύο χωρών για να αντιμετωπιστεί η διακίνηση των ναρκωτικών και στο λαθρεμπόριο όπλων.

Πηγή: Εl Universal

Εκτύπωση άρθρου