Στη Βολιβία μία Εφαρμογή για Κινητά Επιτρέπει την Καταγγελία Ρατσιστικών Περιστατικών

Το Υπουργείο Επικοινωνίας, σε συντονισμό με το Υφυπουργείο Αποαποικιοποίησης, παρουσίασε την Πέμπτη μία εφαρμογή για smartphones. Το «Νο Racismo» (Όχι στο Ρατσισμό), επιτρέπει την καταγγελία εκδηλώσεων ρατσισμού και διακρίσεων με στόχο την μείωση του ποσοστού αυτών των περιστατικών στη χώρα, σύμφωνα με το ABI.
Σε επαγγελματικό γεύμα με δημοσιογράφους, η Υπουργός Επικοινωνίας, Marianela Paco, είπε· «Αυτή η εφαρμογή που σήμερα βρίσκεται στα χέρια όσων έχουμε smartphone, είναι μία υπηρεσία και ένα μέσο για να μπορούμε να καταγγέλλουμε και να παρακολουθούμε (εκδηλώσεις ρατσισμού και διακρίσεων)».

Δήλωσε ότι ο αγώνας ενάντια στο ρατσισμό και τις διακρίσεις αφορά όλους τους Βολιβιανούς, οι οποίοι έχουν την υποχρέωση να εγγυώνται ότι θα υπάρχει σεβασμός και αξιοπρέπεια μεταξύ των ανθρώπων.

Μέσω της εφαρμογής θα μπορέσουν να ξεκινήσουν, επίσης, διαβουλεύσεις για τη νομοθεσία που περιβάλλει αυτό το κοινωνικό φαινόμενο. Αυτό το ψηφιακό εργαλείο θα επιτρέπει την καταγγελία των διακρίσεων μέσω της δωρεάν γραμμής 800-10255, αλλά και μέσω του chat.

Η Επιτροπή θα αναλύσει τις καταγγελίες και θα μπορεί να κινήσει νομικές και ποινικές διαδικασίες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις να παράσχει ψυχολογική, σύμφωνα με το ANF. «Μας επιτρέπει να παρακολουθούμε αυτές τις αρνητικές μορφές έκφρασης».

Πηγή: Deber
Εκτύπωση άρθρου