Σύλληψη του Βραζιλιάνου Νομοθέτη Eduardo Cunha για το Σκάνδαλο Lava Jato

Σε σύλληψη του νομοθέτη Eduardo Cunha, ενός από τους πρωτοστάτες στην καθαίρεση της Dilma Rousseff, προχώρησαν οι αρχές της Βραζιλίας, για εμπλοκή στο σκάνδαλο Lava Jato. Ο Cunha, ένας από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς της Βραζιλίας, κατηγορείται από τον δικαστή Sergio Moro, για το ότι δέχτηκε δωροδοκίες ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων από την κρατική πετρελαϊκή εταιρία Petrobras. Επίσης, αντιμετωπίζει κατηγορίες «ξεπλύματος», καθώς επίσης και παρεμπόδισης των αστυνομικών ερευνών.

Ο Cunha είναι το πρώτο «μεγάλο» στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος PSDB , που συλλαμβάνεται για το σκάνδαλο που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει κλυδωνίσει τη χώρα. Παρ’ όλο που ο ίδιος ήταν πρωτεργάτης της καθαίρεσης της πρώην Προέδρου, Dilma Rousseff, για την εμπλοκή της στο ίδιο σκάνδαλο, πλέον και αυτός εκδιώχθηκε από το Κογκρέσο, για παράβαση των κανόνων ηθικής δεοντολογίας. Φέρεται πως η δίωξή του αποτελεί «απάντηση» εκ μέρους του Moro για τις κατηγορίες περί στοχοποίησης μόνο των μελών του ΡΤ.

Προς το παρόν, ο Temer και τα υπόλοιπα μέλη του PSDB έχουν πάρει τις αποστάσεις τους από τον Cunha. Υπάρχει, ωστόσο, η περίπτωση ο τελευταίος να προχωρήσει σε ομολογία και να εμπλέξει στην υπόθεση και άλλους πολιτικούς, που μέχρι στιγμής βρίσκονταν στο απυρόβλητο.

Εκτύπωση άρθρου

Leave A Comment

Your email address will not be published.